Aslanlar: Bilgiler Ve Bilgiler

{h1}

Aslanlar şiddetli bir kükreye sahipler ve prideslerde dolaşıyorlar, resimleri görebilir ve daha fazla gerçekleri burada öğrenebilirsiniz.

Aslanlar, geleneksel olarak "ormanın kralı" olarak betimlenen büyük kederlerdir. Bu büyük kediler bir zamanlar Afrika, Asya ve Avrupa'yı dolaştı. Ancak, şimdi dünyanın sadece iki bölgesinde bulunur ve iki alttür olarak sınıflandırılır. Asya aslanları Hindistan'ın Gir Ormanı'nda yaşar; Afrika aslanları orta ve güney Afrika'da yaşıyor. Benzer görünmelerine rağmen, bu iki alttür büyüklük, yaşam alanı, diyet ve daha farklıdır.

Boyut ve özellikleri

Afrika aslanı, başından kabuğuna kadar olan uzunluğu 4.5 ila 6.5 metre (1.4 ila 2 metre) ve kuyruk ölçüleri 26.25 ila 39.5 inç (67 ila 100 santimetre) uzunluğundadır. Afrika aslanları tipik olarak 265 ila 420 lbs ağırlığındadır. (120 ila 191 kilogram).

Dünya Yaban Hayatı Federasyonu'na (WWF) göre, asya aslanları daha büyük olma eğilimindedir. 300 ila 500 lbs ağırlığındalar. (120 ila 226 kg) ve 6.56 ila 9.18 fit (200 ila 280 cm) uzunluğundadır. Kuyrukları 23.62 ila 35.43 inç (60 ila 90 cm) arasındadır.

Erkek aslanlar genellikle dişilerden daha büyüktür ve başlarının etrafında belirgin bir saç çizgisine sahiptir. San Diego Hayvanat Bahçesi'ne göre erkeğin işlevi erkeklerin dişiler için daha etkileyici ve diğer erkeklere daha göz korkutucu görünmesini sağlamaktır. Yele ayrıca, bölgedeki kavgalar veya çiftleşme hakları sırasında erkeğin boynunu korur.

Afrikalı bir dişi aslan Kenya'daki Masai Mara Ulusal Rezervi'nde uzak kameradan bir tokat atıyor.

Afrikalı bir dişi aslan Kenya'daki Masai Mara Ulusal Rezervi'nde uzak kameradan bir tokat atıyor.

Kredi: © naturepl.com / Anup Shah / WWF-Canon

Yetişme ortamı

Afrika aslanları Angola, Botswana, Mozambik, Tanzanya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan ve Sahra-altı Afrika'nın diğer bölgelerinde yaşıyor. National Geographic'e göre, 100 mil karelik bir alana (259 kilometre kare) dolaşıyorlar. Bu bölge bodur, çayırlık veya açık ağaçlık alanlardan oluşur.

Asya aslanları sadece Hindistan'daki Gir Orman Ulusal Parkı'nda bulunur. Bu park, 877.37 mil kare (1,412 km2) arazi üzerinde bir vahşi yaşam kutsaldır. Arazi yaprak döken orman, çayırlar, çalı ormanı ve kayalık tepeler içerir.

Diyet

Afrika aslanları, antiloplar, zebralar ve antiloplar da dahil olmak üzere otlaklarda bulduğu büyük hayvanları yerler. Asya aslanları, keçi, nilgai, chital, sambhar ve manda gibi büyük hayvanları da yiyebilirler. Ayrıca daha küçük hayvanları da yiyebilirler.

Alışkanlıkları

Aslanlar çok sosyal kedilerdir ve prides olarak adlandırılan gruplarda yaşarlar. Ancak Asya ve Afrika aslanı prideleri çok farklı.

National Geographic'e göre Afrika aslanı prideleri, bir düzine dişi ve bunların geneli, üç erkek kadar oluşur. Yine de 40 kadar üyeye sahip olan prideler var.

Asya aslanları kendilerini iki prideye ayırır. Dişiler gurur duyuyor ve erkekler gurur duyuyor. Sadece çiftleşme mevsimi sırasında bir araya geliyorlar.

Her iki tipte de aslan pusulasıyla dişiler kalıyor. Gururdaki bütün kadınlar genellikle birbirleriyle ilişkilidir, çünkü dişiler doğdukları gururla kalmaya eğilimlidirler. Öte yandan erkekler, yeterince yaşlı olduklarında kendi gururlarını yaratmak için dolaşırlar.

yavrular

Woodland Park Hayvanat Bahçesi

Woodland Park Hayvanat Bahçesi

Kredi: Ryan / Woodland Park Hayvanat Bahçesi

3 ila 4 yaşında erkek ve kadınlar çiftleşmeye hazırdır. Dişi yaklaşık dört aylık bir gebeliğe sahiptir. Gençlerini başkalarından uzaklaştıracak ve yavrularını hayatlarının ilk altı haftasında saklayacak. Doğumda, yavrular sadece 3 lbs civarındadır. (1.5 kg). Ayrıca tamamen annelerine bağımlıdırlar.

Bir grup aslandaki dişilerin hepsi aynı zamanda çiftleşir. İlk altı haftadan sonra yavrular tüm dişiler tarafından ele alınmakta ve San Diego Hayvanat Bahçesine göre genellikle anneleri dışındaki dişilerden hemşire olacaktır.

Sınıflandırma / taksonomisi

Çoğu uzman tarafından tanınan aslanların taksonomisi:

krallık: Animalia
Subkingdom: Bilaterler
Infrakingdom: Deuterostomi
filum: Chordata
Subphylum: Vertebrata
InfraphylumGnathostomata
üst sınıfTetrapoda
SınıfMammalia
Alt sınıf: Teria
Infraclass: Eutheria
SiparişCarnivora
AlttakımFeliformia
Aile: Felidae
Alt familyaPantherinae
Cins ve türler: Panthera Leo
altcinsPanthera Leo Leo (Afrika aslanı), Panthera Leo Persica (Asya aslanı)

Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) yalnızca bu iki alttürü tanır; ABD Balık ve Yaban Hayatı Servisi tarafından sürdürülen Entegre Taksonomik Bilgi Sistemi (ITIS) ise diğer altı alt türü listeler. Ancak, Michigan Üniversitesi Zooloji Müzesi'ne göre, bunların gerçek alt türler olup olmadığı konusunda araştırmacılar arasında tartışmalar sürmektedir.

Tehlikeli olarak nesli tükenmekte olan bir hayvan olan bir erkek Asya aslanı sadece Hindistan'daki Gir Ulusal Ormanı'nda bulundu.

Tehlikeli olarak nesli tükenmekte olan bir hayvan olan bir erkek Asya aslanı sadece Hindistan'daki Gir Ulusal Ormanı'nda bulundu.

Kredi: Shutterstock aracılığıyla Aslan resmi

Koruma durumu

Ulusal Hayvanat Bahçesine göre aslanlar, avlanma, habitat kaybı ve yakın köylerde evcil köpeklerden yayılabilen hastalıklardan kaynaklanan tehditlerle karşı karşıyadır.

Afrika aslanları, Uluslararası Doğanın Korunması Birliği (IUCN) Kırmızı Tehdit Altındaki Türler Listesi tarafından savunmasız olarak listelenmiştir. Bunun nedeni, sayılarının azalmasıdır. Mevcut nüfusu 30.000 ila 100.000 olarak tahmin ediliyor. Son yirmi yılda nüfus neredeyse ikiye bölündü, çünkü çiftçilerin (aslanları yiyen hayvanları) misilleme sonucu öldürülmeleri, aynı zamanda trofe avcılığı ve habitat kaybından dolayı.

Asiatik aslanlar, insan tecavüzlerinin yaşam alanlarını azalttığı için çok daha tehlikeli bir konumdalar. IUCN onları tehlike altında olarak listeliyor ve sadece 350 tanesi var diyor. Bu grup sadece 175 yetişkin kişiyi içermektedir.

Diğer gerçekler

Dişiler gururun ana avcılarıdır. Yaşam alanlarında bulunan hızlı hayvanları toplamak için av partileri oluştururlar.

Aslanlar, kendilerinden çok daha büyük hayvanlara da ayak başparmağı yaparlar. Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesine göre, aslanlar 1000 libre ağırlığındaki hayvanları öldürebilir. Avlarını öldürmek için aslanlar, güçlü çenelerini avının boynuna takmak ya da ölüme boğmak için kullanırlar.

Gururu ele geçirmeye çalışan erkek Afrikalı aslanlar, rekabeti engellemek için tüm yavruları öldürecekler.

Aslanlar ve kaplanlar o kadar yakından ilişkiliydi ki, eğer onları traş ederseniz onları birbirinden ayıramazdınız. Smithsonian'a göre, vücut yapıları o kadar benzerdir ki, uzmanlar bunları ayrı olarak söyleyebilirler. Aslanlar ayrıca leopar ve jaguarlarla da ilgilidir.

Dağ aslanları (pumalar) Asya ve Afrika aslanları gibi aynı ailede (Felidae) olmasına rağmen, aslan olarak kabul edilmezler.

WWF'ye göre, aslanlar kısa mesafeler için 50 mil / saate kadar koşabilir ve 36 feet (11 m) kadar uzağa fırlayabilir.

Ek kaynaklar

  • Smithsonian Ulusal Hayvanat Bahçesi: Aslanlar
  • San Diego Hayvanat Bahçesi: Aslanlar
  • Dünya Yaban Hayatı Fonu: Aslan
  • WWF: Asya aslanı
  • AsiaticLion.org
  • Hindistan'da Gir Orman Milli Parkı


Video Takviyesi: Aslanlar Hakkında 5 Değişik Bilgi.




Araştırma


Bir Paramecium Nedir?
Bir Paramecium Nedir?

Kör Yılan 100 Yılı Olmadan Sonra Yeniden Keşfedildi
Kör Yılan 100 Yılı Olmadan Sonra Yeniden Keşfedildi

Bilim Haberleri


Angkor Wat Antik Tapınağı'Nda Sergilenen Gizli Resimler
Angkor Wat Antik Tapınağı'Nda Sergilenen Gizli Resimler

Babaların Beyinleri Oğullara Ve Kızlara Farklı Bir Şekilde Tepki Gösterir.
Babaların Beyinleri Oğullara Ve Kızlara Farklı Bir Şekilde Tepki Gösterir.

Hamile Kadının 'Houdini' Beyin Tümörü O Verdikten Sonra Bindirir
Hamile Kadının 'Houdini' Beyin Tümörü O Verdikten Sonra Bindirir

Ne Tür Erkekler Fahişelere Gider?
Ne Tür Erkekler Fahişelere Gider?

Hamile Fosil Antik 'Deniz Canavarı' Yaşanmış Canlı Genç Önerir
Hamile Fosil Antik 'Deniz Canavarı' Yaşanmış Canlı Genç Önerir


TR.WordsSideKick.com
Her Hakkı Saklıdır!
Herhangi Bir Malzemenin Çoğaltılabilir Sadece Siteye Aktif Linki Prostanovkoy TR.WordsSideKick.com

© 2005–2019 TR.WordsSideKick.com